فهرست مطالب

زن و جامعه - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1401)

فصلنامه زن و جامعه
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا اردلان*، اردشیر شیری، فرزانه سلطانقلی، قدرت الله رحیمی صفحات 1-20

    هدف پژوهش بررسی نقش ماکیاولیسم در کاهش اعتماد بین فردی با میانجی گری رفتارهای منافقانه در ارتباطات بین فردی بود. جامعه پژوهش کلیه دبیران زن شهر ایلام بودند، که به روش نمونه گیری تصادفی ساده و بر مبنای فرمول کوکران نمونه ای به حجم 221 نفر انتخاب شد. روش پژوهش کمی، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی و خاصا مدل یابی معادلات ساختاری است.از پرسشنامه رفتارماکیاول گری خلد شرفی و شیری (1394)، پرسشنامه رفتارهای منافقانه در ارتباطات بین فردی هادوی نژاد(1390) و پرسشنامه محقق ساخته اعتماد بین فردی استفاده شد. جهت تعیین پایایی و روایی ابزار، از ضریب آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از تکنیک تحلیل مسیر تاییدی با استفاده از نرم افزار lisrel استفاده شد. نتایج نشان داد: متغیر ماکیاولیسم دارای اثر مستقیم منفی (42/0-)، اثرغیر مستقیم منفی (092/0-) و اثر کل منفی (512/0-) و معنادار بر متغیر اعتماد بین فردی در سطح 05/0 می باشد. متغیر رفتارهای منافقانه دارای اثر مستقیم منفی (25/0-) و معنادار بر متغیر اعتماد بین فردی در سطح 05/0 می باشد. متغیر ماکیاولیسم با ضریب مسیر غیر مستقیم بواسطه رفتارهای منافقانه (092/0-) و مقدار تی (29/3-)دارای اثر غیرمستقیم، منفی و معنادار بر اعتماد بین فردی در سطح 05/0 می باشند.

    کلیدواژگان: ماکیاولیسم، رفتارهای منافقانه در ارتباطات بین فردی، اعتماد بین فردی، دبیران زن
  • سیاوش شیخ علیزاده، توحید اشرف زاده* صفحات 21-39
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ترکیب مطالعات انجام شده در حوزه اثربخشی خودکارآمدی بر عملکرد تحصیلی دختران انجام شده است.

    روش

    روش مورد استفاده در این پژوهش فراتحلیل می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل مطالعات در دسترس بود که در بین سال های 1382 تا 1400 و 2002 تا 2021 منتشر شده بود. به منظور جمع آوری اطلاعات از چک لیست مشخصات طرح های پژوهشی مصرآبادی (1389) استفاده شد. پس از بررسی ملاک های ورود و خروج، 127 اندازه اثر از 99 مطالعه دارای شرایط فراتحلیل به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل حساسیت، نمودار قیفی، مدل های ثابت و تصادفی و تحلیل ناهمگنی با استفاده از CMA استفاده شد.

    یافته ها:

    تحلیل اطلاعات حاصل از پژوهش ها نشان داد که میانگین اندازه اثر کلی پژوهش های مورد بررسی برای مدل اثرات ثابت 422/0 و برای مدل اثرات تصادفی 437/0 است. با توجه به ناهمگونی اندازه های اثر، نوع نمونه مورد استفاده در پژوهش ها به عنوان متغیرهای تعدیل کننده بررسی شد. نتایج نشان داد که اندازه اثر رابطه خودکارآمدی با عملکرد تحصیلی دختران در پژوهش هایی که از دانش آموزان راهنمایی به عنوان نمونه استفاده شده، نسبت به سایر پژوهش ها بیشتر است. همچنین نتایج نشان دادند که از میان انواع خودکارآمدی، خودکارآمدی اجتماعی بیشترین ارتباط را با عملکرد تحصیلی دختران دارد.

    نتیجه گیری:

    بر پایه اندازه اثرهای به دست آمده می توان دریافت که بین خودکارآمدی و عملکرد تحصیلی دختران رابطه وجود دارد.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، عملکرد تحصیلی، فراتحلیل، اندازه اثر، دختران
  • حسین حاجی پور، یوسف امینی*، منوچهر کردزنگنه صفحات 41-46
    مقدمه

    مشارکت سیاسی زنان در شهر اهواز به خاطر دارا بودن تنوع قومی و موقعیت ژیو پلیتیکی استان خوزستان مسیله ای مهم به شمار می آید، از این جهت بررسی مشارکت سیاسی زنان واقع در سن رای دهی (بالای 18 سال) شهر اهواز ضروری بنظر میرسد. مواد و

    روش

    برای رسیدن به اهداف این پژوهش از چهار دسته نظریه تلفیقی مربوط به مشارکت سیاسی (1-کمبود مشارکت سیاسی زنان 2-جنبش زنان در غرب و مشارکت سیاسی 3-جنبش زنان در کشورهای اسلامی و ایران 4-نظریه نهادمندی سامویل هانتینگتون) بهره گرفته شد. نمونه آماری تحقیق حاضر برابر با 200 زن بالای 18 سال ساکن در شهر اهواز بوده و با استفاده از فرمول کوکران بدست آمده است. و در این پژوهش از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شده است. داده های پژوهشی این تحقیق به صورت پیمایشی و با استفاده از ابزار پرسشنامه گردآوری و از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها

    متغیرهای مستقل این تحقیق عبارت از سرمایه اجتماعی، اعتماد سیاسی، پایگاه اجتماعی-اقتصادی، هویت قومی، میزان استفاده از رسانه های گروهی می باشند.یافته های پژوهش نشان می دهد که متغیرهای مستقل مورد استفاده در این پژوهش با متغیر وابسته تحقیق دارای رابطه مثبت و معنی دار می باشند.

    بحث و نتیجه گیری

    هرچه زنان شهر اهواز دارای سرمایه اجتماعی، اعتماد سیاسی و پایگاه اجتماعی-اقتصادی بالاتری باشند و همچنین دارای هویت قومی قوی باشند و به میزان بیشتری از رسانه های گروهی استفاده کنند، مشارکت سیاسی بیشتری در جامعه خواهند داشت.

    کلیدواژگان: مشارکت سیاسی زنان، سرمایه اجتماعی، اعتماد سیاسی، پایگاه اجتماعی-اقتصادی، هویت قومی
  • قاسم زارع*، سید نصرالله سجادی، محمد خبیری، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 79-94
    مقدمه

    کیفیت خدمات داخلی موضوع جدیدی در ادبیات مدیریت و رهبری است که پژوهش های محدودی در مورد آن و عوامل اثرگذار بر آن، انجام شده است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر توانمندسازی روان شناختی بر کیفیت خدمات داخلی در کارکنان زن وزارت ورزش و جوانان بود.

    روش شناسی:

    روش پژوهش حاضر، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش کلیه کارکنان زن حوزه ستادی وزارت ورزش و جوانان بود که تعداد 232 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسش نامه تعدیل شده ی توانمندسازی روان-شناختی اسپریتزر (1995) با پنج بعد (احساس شایستگی، استقلال، تاثیر، معنی دار بودن و اعتماد) و پرسش نامه کیفیت خدمات داخلی دی ژی (2005) با سه بعد (سطح فردی، واحدی و سازمانی) بود. داده ها از طریق روش مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس تحلیل شد.

    یافته ها:

    تحلیل های مدل سازی معادلات ساختاری، برازندگی الگوی پیشنهادی را تایید کرد. نتایج حاکی از تاثیر مثبت احساس اعتماد (14/0)، شایستگی (57/0) بر کیفیت خدمات داخلی سطح فردی بود. احساس معنی دار بودن شغل (16/0) و تاثیر (41/0) بر کیفیت خدمات داخلی سطح واحدی تاثیر مثبت داشت و هم چنین تاثیر احساس استقلال (24/0)، اعتماد (22/0)، شایستگی (13/0-)، معنی دار بودن شغل (17/0) و تاثیر (20/0) بر کیفیت خدمات داخلی سطح سازمانی مورد تایید قرار گرفت.

    نتیجه گیری:

    با توجه به نتایج به دست آمده، یکی از روش های ترغیب کارکنان زن برای درگیری در رفتارهای فرانقش و ارایه خدمات داخلی با کیفیت بالا، توانمندسازی روانشناختی است.

    کلیدواژگان: رفتار سازمانی، مدیریت ورزش، توانمندسازی
  • اکبر طالب پور*، معصومه بیرانوند صفحات 95-114
    زمینه و هدف

    هدف مطالعه بررسی تجربه زیسته تجرد قطعی از دیدگاه دختران واقع در سن تجرد قطعی (عدم ازدواج تا 45 سالگی) با استفاده از واکاوی معانی ذهنی این تجربه از منظر جامعه هدف به منظور نظریه سازی بومی در این حوزه بود.

    روش

    بررسی مفهوم مرکزی تحقیق با استفاده از روش گراندد تیوری در سه مرحله کدگذاری؛ باز، محوری و گزینشی انجام شد تا شرایط علی، ساختاری و مداخله گر دخیل در پدیده تجرد قطعی مشخص شود. با 23 نفر از دختران مجرد قطعی بعنوان افراد مورد مطالعه با استفاده از تکنیک مصاحبه عمیق بدون ساختار گفتگو شد و مصاحبه با پاسخگویان تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. روایی تحقیق با استفاده از اعتبار اعضا و ارایه نتایج به افراد مورد مطالعه انجام شد که حاکی از روایی نتایج تحقیق بود، همچنین پایایی تحقیق با استفاده از حسابرسی فرآیند انجام شد و حسابرسی دقیق صاحب نظران درستی تمام گام های تحقیق را تایید نمود.

    نتایج

    یافته ها نشان دادند؛ تجرد قطعی در شرایط زمینه ای؛ مشکلات اقتصادی، اعتیاد پدر، از بین رفتن خانواده مبدا ، مسیولیت پذیر نبودن اعضای خانواده، تفاوت نسلی فرزندان و والدین، و درک نشدن دختران از سوی والدین رخ می دهد، در این بین شرایط علی؛ بازی ندادن دختر در انتخاب همسر، بالابودن سطح انتظارات، شکست عشقی و بی اعتمادی به مردان، و شرایط ساختاری ؛ آداب و رسوم غلط، تعصب بی مورد پدر ، اظهار نظر همسایگان، تبعیض بین دختران و پسران، آسیب پذیری دختران، و فقر فرهنگی اطرافیان موضوع را تشدید می کند.

    کلیدواژگان: تجرد قطعی، شرایط علی، شرایط ساختاری، شرایط زمینه ای، گراندد تئوری
  • احمد موحد، زهره عباسی*، راضیه تقی زاده، فاطمه دری، فاطمه طاقتی صفحات 115-132
    مقدمه و هدف

    گسترش شبکه های اجتماعی و استفاده گسترده از آنها توسط زوجین، تاثیرات مهمی بر جنبه های مختلف زندگی آنان داشته است. هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل در پیش بینی طلاق عاطفی و آمادگی طلاق زنان متاهل شهر قاین بود.

    مواد و روش ها:

    این پژوهش از نوع توصیفی-همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، کلیه زنان متاهل شهر قاین بودند که از میان آنها 200 زن به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. پژوهش به طور هدفمند بر روی داده های جمع آوری شده از پرسشنامه اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل با پایایی 93/0، پرسشنامه طلاق عاطفی با پایایی 94/0 و پرسشنامه آمادگی طلاق با پایایی 91/0 انجام و نتایج به کمک نرم افزار Spss23 و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون تحلیل گردید.

    یافته ها:

    نتایج پژوهش نشان داد بین نمرات ابعاد اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل (عملکردفردی، مدیریت زمان، خودکنترلی و روابط اجتماعی) با طلاق عاطفی و آمادگی طلاق رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. و از بین ابعاد اعتیاد به شبکه های اجتماعی مبتنی بر موبایل (عملکردفردی، مدیریت زمان، خودکنترلی و روابط اجتماعی)، دو بعد عملکردفردی و خودکنترلی توان پیش بینی طلاق عاطفی و بعد خودکنترلی توان پیش بینی آمادگی طلاق را دارد.

    بحث و نتیجه گیری:

    بر اساس نتایج پژوهش بایستی زوجین را به استفاده درست و به اندازه از شبکه های اجتماعی و دنیای مجازی برای افزایش رضایت زناشویی تشویق کنیم و آنها را از خطرات و تهدیدهای شبکه اجتماعی و دنیای مجازی آگاه کنیم و شبکه های اجتماعی سالم و علمی را ایجاد و راه اندازی کنیم.

    کلیدواژگان: اعتیاد به شبکه های اجتماعی، طلاق عاطفی، آمادگی طلاق، زنان، خانواده
  • بهناز ثابت قدم، آزاده عسکری*، محمود حیدری صفحات 133-147
    هدف

    مطالعه حاضر با هدف آزمون مدل مفروض واسطه مندی تعارض کار- خانواده در رابطه سرمایه روان شناختی و آرزومندی شغلی در زنان شاغل در شرکت های هواپیمایی در تهران در سال 1400 و در دوران شیوع ویروس کرونا می باشد.

    روش

    روش نمونه گیری به شیوه در دسترس بوده و جهت گردآوری اطلاعات از 3 پرسشنامه سرمایه روان شناختی لوتانز (2007)، پرسشنامه بازنگری شده آرزومندی شغلی گرگور و ابراین (2016) و پرسشنامه تعارض کار- خانواده کارلسون و همکاران (1999) استفاده شده است. از نرم افزار SPSS و AMOS و با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل روش آماری معادلات ساختاری نشان داد که رابطه بین سرمایه روان شناختی و آرزومندی شغلی در زنان شاغل از طریق تعارض کار- خانواده به طور جزیی میانجی گری می گردد. در مدل مفروض نشان داده شد که سرمایه روان شناختی به طور مستقیم روی تعارض کار- خانواده به میزان 53/0 از واریانس آرزومندی شغلی در زنان شاغل را تبیین می کند. همچنین سرمایه روان شناختی به میزان 48/0 درصد از واریانس تعارض کار- خانواده را در زنان شاغل تبیین کرده و متغیرهای پیش بین روی هم رفته 3/30 درصد از واریانس آرزومندی شغلی در زنان شاغل را پیش بینی می کنند.

    نتیجه گیری

    در مجموع نتایج نشان می دهد که احتمال میانجی بودن تعارض کار خانواده وجود دارد و می توان عنوان کرد سرمایه روان شناختی از طریق تعارض کار خانواده با آرزومندی شغلی در زنان شاغل رابطه دارد.

    کلیدواژگان: آرزومندی شغلی، تعارض کار-خانواده، زنان شاغل، سرمایه روان شناختی
  • سیده عقیله محمدی، سید یعقوب موسوی*، فرح ترکمان صفحات 149-163

    هدفکلی از این مطالعه شناخت تاثیرات مثبت و متقابل هویت جنسیتی و حرفه ای زنان شاغل در پستهای مدیریتی میباشد. جهت دستیابی به اهداف تحقیق ازمیان روش های کیفی رویکرد پدیدار شناسی توصیفی استفاده نموده ایم تکنیک جمع آوری اطلاعات مصاحبه عمیق، شیوه نمونه گیری هدفمند و معیار محور، حجم نمونه 25 نفر از زنان با گروه سنی 45- 55 سال شاغل درپست های مدیریتی وزارت نفت و برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل مضمون بهره گرفته ایم. نتایج مطالعه در ذیل 3 مقوله اصلی: سرریز ویژگی های مثبت اخلاقی و روانی، هم افزایی منابع قدرتی و اجتماعی، تسهیل و تقویت کنندگی متقابل نقش حرفه ای و جنسیتی طبقه بندی شده است. یافته ها نشان می دهد ویژگی ها و هنجارهای جنسیتی عامل موثری در موفقیت شغلی و حفظ جایگاه سازمانی و شیوه های مدیریت اثربخش هستند هم چنین ابعاد حفظ هویت حرفه ای منجر به هم سویی و ایفای بهتر و تقویت نقش آن ها در خانواده می شود

    کلیدواژگان: زنان شاغل در پستهای مدیریتی، هم افزایی نقش ها، تقویت و تسهیل کنندگی نقش ها، سرریز مثبت نقش ها
  • کمال جوانمرد*، آزاده موسوی صفحات 165-178

    پژوهش حاضر باهدف تبیین جامعه شناختی زمینه های موثر بر نابرابری جنسیتی در دستگاه های اجرایی در سال 1400 انجام شد.این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و کمی است.جامعه آماری این پژوهش 8200 هزار نفر از کارکنان دستگاه های اجرایی شهر کرمان است.حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 400 نفر انتخاب شد .شیوه نمونه گیری خوشه ای است . ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته و روایی پرسشنامه توسط آلفا کرونباخ 79/0به دست آمده و پایایی صوری و محتوایی پرسشنامه تایید شد. روش تجزیه وتحلیل آماری حداقل مربعات جزیی(pls)می باشد. یافته های این پژوهش نشان داد که از میان زمینه های فرهنگی رسانه ها، ایدیولوژی های مردسالارانه، سرمایه فرهنگی، عقاید قالب، آموزش و شیوه جامعه پذیری جنسیتی به ترتیب بر نابرابری جنسیتی در ادارات شهر کرمان تاثیر گذاشته است. نتیجه این یافته های تاییدی است بر این موضوع که عامل فرهنگی نقش موثری در نابرابری جنسیتی در دستگاه های اجرایی شهرکرمان دارد.آموزش نهاد خانواده که بخش عهده ایی از فرآیند اجتماعی شدن و جامعه پذیری جنسیتی در آنجا انجام می شود، از دیگر راهکارهایی است که برای کاهش نابرابری های جنسیتی در نسل های آینده باید به آنها توجه نمود.

    کلیدواژگان: زمینه های اجتماعی، نابرابری جنسیتی، دستگاه های اجرایی، رسانه، کرمان
|
  • Mohammad Reza Ardalan *, Ardeshir Shiri, Farzaneh Soltangholi, Ghodratollah Rahimi Pages 1-20

    The aim of the study was to investigate the role of Machiavellianism in reducing interpersonal trust by mediating hypocritical behaviors in interpersonal communication. The research population was all female teachers of Ilam city, which was selected by simple random sampling method and based on Cochran's formula of a sample with a volume of 221 people. The research method is quantitative, descriptive and correlational studies and especially structural equation modeling. Khald Sharafi and Shiri Behavioral Behavior Machinery Questionnaire (2015), Haddavi Nejad Interpersonal Behavioral Communication Questionnaire (2011) Questionnaire and Interpersonal Trust Builder Questionnaire were used. . To determine the reliability and validity of the instrument, Cranbach's alpha coefficient and confirmatory factor analysis were used. For data analysis, the confirmation path analysis technique was used using lisrel software. The results showed: Machiavellian variable has a direct negative effect (-0.42), a negative direct effect (-0.92) and a total negative effect (-0.512) and is significant on the interpersonal confidence variable at the level of 0.05. . The variable of hypocritical behaviors has a negative direct effect (-0.25) and is significant on the interpersonal trust variable at the level of 0.05. Machiavellian variables with indirect path coefficient due to hypocritical behaviors (-0.92) and T-value (3.29) have an indirect, negative and significant effect on interpersonal trust at the level of 0.05.

    Keywords: Machiavellianism, Hypocritical behaviorsin interpersonal communications, reduced Interpersonal trus, Female teachers
  • Siavosh Sheikhalizade, Tohid Ashrafzade * Pages 21-39
    Objective

    The aim of this research is to combine the studies’ results that had been made on self-efficacy on academic performance of females.

    Method

    The method of this research is meta-analysis. The populations were available related studies between 1382-1400 and 2002-2021. For gathering data, was used the Mesrabadi research proposal check lists (1389). 127 effect sizes were being investigated based on inclusion and exclusion criteria on 99 primary researches. Sensitivity analysis, fixed and random effects models and the heterogeneity analysis with CMA software was used for data analysis.

    Results

    The findings indicated that the mean of the total effect of the studies were 0.422 for the fixed effects model and 0.437 for the random effects model. As the effect sizes were heterogeneous type of sample were examined as the mediating variable. The results indicated that in researches that the subjects of the research were first middle school students the effect size of relationship between this two variable is more than to the other researches. The results indicated that the relationship between self-efficacy and academic performance in type of social self-efficacy is more than to the other types of self-efficacy.

    Conclusion

    The findings showed relationship between self-efficacy and academic performance of females.

    Keywords: self-efficacy, academic performance, meta-analysis, Effect size, Females
  • Hossein Hagipour, Yousef Amini *, Manouchehr Kordzanganeh Pages 41-46

    Introdduction: The political participation of women in Ahvaz is an important issue due to its ethnic diversity and geopolitical position in Khuzestan province. Therefore, it seems necessary to study the political participation of women in the voting age (over 18 years) in Ahvaz.

    Materials and Methods

    To achieve the objectives of this study, four categories of integrated theories related to political participation were used: 1- Lack of women's political participation 2- Women's movement in the West and political participation 3- Women's movement in Islamic countries and Iran 4- Samuel Huntington's institutional theory. The statistical sample of the present study is equal to 200 women over the age of 18 living in the city of Ahvaz and has been obtained using the Cochran's formula. In this study, the multi-stage cluster sampling method has been used. Research data of this research have been collected in a survey using a questionnaire. Also, SPSS software was used to analyze the data of this research.

    Findings

    The Five independent variables of this study are social capital, political trust, socio-economic status, ethnic identity, the use of mass media. The findings show that the five independent variables used in this study with the variable Research dependents have a positive and significant relationship.

    Conclusion

    The higher the women of the statistical research community have social capital, political trust and socio-economic status, as well as have a strong ethnic identity and use more mass media, the more political participation they will have in society

    Keywords: Women's Political Participation, Social Capital, Political Trust, socioeconomic status, ethnic identity
  • Ghasem Zare *, Seyed Nasroallah Sajjadi, Mohammad Khabiri, Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi Pages 79-94

    Internal service quality and its influencing factors in sport context is a new topic in the management and leadership literature that limited research has been done on it. Therefore, the purpose of this study was to investigate the effect of psychological empowerment on the internal services quality in female employees of the Ministry of Sports and Youth, Iran.

    Methodology

    This study is a descriptive-survey research. The population of this study was all female employees of the Ministry of Sports and Youth, Iran of which 232 people were selected as the statistical sample. The tools included Modified Spreitzer (1995) Psychological Empowerment Questionnaire with five dimensions (competence, autonomy, impact, meaningfulness and trust) and Di Xie Internal Service Quality Questionnaire (2005) with three dimensions (individual, unit/department and organizational level). Data were analyzed by structural equation modeling using Smart PLS software.

    Results

    Structural equation modeling confirmed the goodness of fit of the proposed model. The results showed a positive effect of trust (0.14) and competency (0.57) on the internal service quality at the individual level. The meaningfulness (0.16) and impact (0.41) had a positive effect on the unit-level internal service quality and also the effect of autonomy (0.24), trust (0.22), competence (-0.13), meaningfulness (0.17) and impact (0.20) on the internal service quality at the organizational level were confirmed.

    Conclusion

    According to the results, one of the methods to encourage female employees to engage in extra-role behaviors and provide high internal services quality is psychological empowerment.

    Keywords: organizational behavior, Sport Management, Empowerment
  • Akbar Talebpour *, Masoumeh Beiranvand Pages 95-114
    Purpose

    The aim of study was to examine the lived experience of absolute celibacy from the point of view of absolute celibacy girls (unmarried up to 45) by using the analysis of the subjective meanings of this experience from the perspective of the target society in order to create indigenous theory.

    Method

    Examining the central concept of research by using the grounded theory method in three; open, central and selective coding stages was done to determine the causal, structural and intervening conditions involved in absolute celibacy. 23 unmarried girls were interviewed as study subjects by using an unstructured in-depth interview technique, and interviews with the respondents continued until theoretical saturation. The validity of the research was done by using the credibility of the members and presenting the results to the studied people, which indicated the validity of results, the reliability of research was done by using the process audit and the careful audit of experts confirmed the correctness of all steps of research.

    Findings

    Research results showed; absolute celibacy in contextual conditions; economic problems, father's addiction, loss of origin family, lack of family members responsibility, intergenerat gap between children and parents, and girls not being understood by parents, among the causal conditions; lack of freedom in choosing a spouse, high level of expectations, failure in love and mistrust of men, and structural conditions; wrong customs, father's unnecessary prejudice, neighbors' comments, discrimination between boys and girls, girls' vulnerability, and the cultural poverty of the surrounding people lead to aggravation of the issue.

    Keywords: permanent celibacy, causal conditions, structural conditions, ground conditions, Grounded theory
  • Ahmad Movahhed, Zohreh Abbasi *, Raziyeh Taghizadeh, Fatemeh Dorri, Fatemeh Taghati Pages 115-132
    Introduction

    The development of social networks and the widespread use of them by couples have significant effects on the different aspects of their lives. The aim of this study was to investigate the role of mobile-based social network addiction in predicting emotional divorce and divorce readiness of married women in Ghaen city.

    Materials and Methods

    This research is of descriptive-correlation type. The statistical population of this study was all married women in Ghaen city from which by random method 200 women were selected. The necessary information was collected using the mobile-based social network addiction questionnaire (α=0.93), the emotional divorce questionnaire (α=0.94), and the divorce readiness questionnaire (α=0.91). The results were analyzed using SPSS23 whit pearson correlation coefficient and regression test.

    Findings

    The results showed that there is a positive and significant relationship between the scores of the dimensions of addiction to mobile-based social networks (personal performance, time-management, self-control and social relationships) with emotional divorce and divorce readiness. And among the dimensions of addiction to mobile-based social networks (personal performance, time-management, self-control and social relations), the dimensions of personal performance and self-control can predict emotional divorce and self-control can predict divorce readiness.

    Conclusion

    According to the results of the research, we should encourage couples to use social networks and the virtual world properly and to the extent to increase marital satisfaction, and inform them of the dangers and threats of the social network and the virtual world, and create healthy and scientific social networks.

    Keywords: Social Network Addiction, emotional divorce, readiness for divorce, Women, family
  • Behnaz Sabet Ghadam, Azadeh Askari *, Mahmood Heidari Pages 133-147
    Introduction

    The aim of this study was to test the hypothetical model of work-family conflict mediation in the relationship between psychological capital and career aspiration in working women. The research method is correlational. The statistical population is included 227 women working in airlines in Tehran in 1400 and in It is the time of the corona virus outbreak.

    Methods

    The sampling method is available and the Lutans (2007) Psychological Capital Questionnaire, the revised Gregor and O brain Career aspiration Questionnaire (2016) and the Carlson et al.'s Family Conflict Questionnaire (1999) were used to collect information. Data were analyzed using SPSS and AMOS software using Pearson correlation coefficient tests and structural equation modeling.

    Findings

    The results of statistical analysis of structural equations showed that the relationship between psychological capital and career aspiration in working women is partially mediated through work-family conflict. In the hypothetical model, it was shown that psychological capital directly explains 0.53 of the variance of career aspiration in working women. Also, psychological capital represents 0.48% of the variance of work-family conflict in women. and the predictor variables together predict 30.3% of the variance of career aspiration in working women.

    Conclusion

    Overall, the results show that psychological capital is likely to be mediated and can be said to be psychological capital through Family work conflict is related to career aspiration in working women.

    Keywords: career aspiration, Work-family conflict, working women, psychological capital
  • Syede Aghileh Mohammadi, Syed Ysghub Mousavi *, Farah Torkaman Pages 149-163

    The purpose of this study is to answer three main questions: 1- Do women in managerial positions consider their professional and occupational identities in line with their gender identity? 2- How the professional identity of women working in managerial positions reinforces their gender and family plans? 3- What is the effect of gender norms of society on the profession of women working in managerial positions? In order to achieve the research objectives, a qualitative method was used with a descriptive phenomenological approach, based on in-depth interview data collection techniques, and by targeted and criterion-based sampling method, with a Sample size of 30 women aged between 45-55 years old. For data analysis, the method of thematic analysis was used. The results of the study fall into four main categories: Overflow of positive moral and psychological characteristics, synergy of power and social resources, facilitation and mutual reinforcement of professional and gender roles are classified. Findings show gender characteristics and norms are a key and prominent factor in job success and maintaining organizational status and effective management practices. It also leads to the dimensions of the professional identity of women working in managerial positions. It has led to better alignment and performance and it strengthened their role in the family.

    Keywords: women working managerial positions, synergy roles, positive head, strengthening, facilitating roles
  • Kamal Javanmard *, Azade Mosavi Pages 165-178

    The aim of this study was to explain the cultural contexts affecting gender inequality in the executive apparatus in 1400. This study is based on the purpose of including quantitative applied research. The statistical population of this research is 8200 thousand employees of the executive apparatus in Kerman. Based on Morgan's table, 400 people were selected. The sampling method is cluster sampling.The research tool is a researcher-made questionnaire. The validity of the questionnaire was obtained by Cronbach's alpha 0.79 and the formal and content reliability of the questionnaire was confirmed. Method of statistical analysis of partial least squares (pls).The findings of this study showed that among the cultural contexts of the media, patriarchal ideologies, cultural capital, stereotypes, education and gender socialization methods have affected gender inequality in Kerman city administrations, respectivelyThe result of these findings is a confirmation that the cultural factor plays an effective rolegender inequality in the executive bodies of Kerman.Education of the family institution, which is a responsible part of the process of socialization and gender socialization, is the solution that should be paid attention to in order to reduce gender inequalities in future generations.

    Keywords: social contexts, Gender Inequality, executive bodies, Media, Kerman City